¡¡¡ VIVA BORNOS !!!

3 may 2012

SABADOS ACTIVOS.


Sant Celoni presenta un programa de actividades para cada sábado de mayo y junio
Una renovada Muestra de Entidades, el 4º Festival de las Voces y el 1º Festival de Poesía llenarán todas las tardes

El Ayuntamiento de Sant Celoni ha presentado una nueva propuesta para llenar de actividad todos los sábados por la tarde de los meses de mayo y junio. Tal y como explicó la regidora de Cultura, Júlia de Encarnación, “hemos sumado varios proyectos que ligan entre sí con la idea de revitalizar la vida a la calle, dinamizar Sant Celoni a nivel cultural, social y también a nivel económico”. La propuesta empezará el sábado 5 de mayo con la primera tarde de Muestra de Entidades y acabará sábado 23 de junio recuperando la verbena de San Juan en Sant Celoni, concretamente a la plaza de la Villa. Gracias a la implicación de varios creadores locales, la programación incluye el 1º Festival de Poesía y el 4º Festival de las Voces.

El regidor de Promoción Económica, Jaume Tardy aseguró que “desde el Ayuntamiento asumimos que tenemos que hacer una fuerte contención del gasto, pero tenemos muy claro que hay que revitalizar el municipio, no nos podemos resignar y tenemos que generar actividad para que el pueblo sea atractivo para la gente que vive y para la gente de fuera. Sant Celoni es como un centro comercial abierto donde la gente tiene que venir para estar, para pasear, para consumir cultura y comercio”.


La Muestra de Entidades se distribuye en 5 tardes

El cambio más importante es la Muestra de Entidades, que se distribuirá en cinco días a la plaza de la Villa en lugar de un sábado todo el día tal como se había hecho hasta ahora. En este sentido, la regidora explicó que “si bien es cierto que la Muestra servía para poner en valor el conjunto de las entidades, había que replantearse el hecho de gastarse 12 mil euros en un solo día”. Por eso, según dijo Júlia de Encarnación “se ha decidido de forma consensuada con las entidades probar un nuevo formato que permitirá que todas las entidades puedan estar en la plaza de la Vila, exponer con más comodidad y visibilidad lo que hacen y, además, con un presupuesto de 8 mil euros”.

El 16 de junio, coincidiendo con el cierre de la Muestra, habrá una gran fiesta con dos grupos de castellers y por la noche el Concierto de los Amigos de las Artes al Ateneo presentando el nuevo disco Especies para catalogar.


1º Festival de Poesía y 4º Festival de las Voces

En la línea de promoción de la creación local, la propuesta incluye dos festivales: El 1º Festival de Poesía que tendrá lugar el 12 de mayo y el 4º Festival de las Voces, el 2 de junio.

Tal y como explicó, Pau Gener, coordinador del 1º Festival de Poesía, el 12 de mayo, “bajo la presencia del Montseny y el Montnegre, Sant Celoni tendrá el privilegio de reunir algunas de las voces poéticas más remarcables de la lengua catalana, de diferentes procedencias, edades y estilos literarios que además de ser buenos escritores también son buenos recitadores”. Se esperan nombres como Jordi Vintró, Francesc Chaparral, Meritxell Cucurella-Jorba, Nú Miret, Esteve Plantada, Blanca Luz Vidal, Enric Casasses, Dolors Miquel y Tomàs Arias.

“En un pueblo con una ratio de poetas por metro cuadrado tan alta”, Pau Gener planteó el Festival con voluntad de “crear marca, por el pueblo y por fuera, de manera recíproca y que conseguimos que la gente acabe asociando el municipio al Festival”.

Acompañarán los recitales, pequeñas muestras de cultura local al patio de Can Ramis con la participación de la Colla Gegantera, Bocs i Cabres, la Colla Bastonera Quico Sabaté i la Colla de Diables de Sant Celoni.

El 2 de junio, a las 9 del anochecer, a la Rectoria Vella tendrá lugar el 4º Festival de las Voces que este año permitirá escuchar y compartir dos grupos vocalistas y un dúo de canción con músicas de tres etnias diferentes. Tal y como explicó la organizadora del Festival, Paca Rodrigo, del Centro Artístico de la Voz INTUIDO, “cada año intentamos sorprender un poco y en esta ocasión nos centramos en la mezcla de idiomas, de cantos, de culturas de todas partes con una clara voluntad de compartir y de motivar”.

El Festival traerá al cantante de Guinea-Bissau Mû y el violonchelista Sasha, sus canciones con raíces y aromas africanos y rusos; Todorka, cuatro voces femeninas que cantan música de los Balcanes, difíciles armonías vocales, y Actea, dieciocho voces femeninas con un repertorio de la música popular china y su poesía.

________________________________________________________

Sant Celoni presenta un programa d'activitats per cada dissabte de maig i juny
Una renovada Mostra d'Entitats, el 4 t Festival de les Veus i el 1r Festival de Poesia ompliran totes les tardes

L'Ajuntament de Sant Celoni va presentar ahir a la tarda una nova proposta per omplir d'activitat tots els dissabtes a la tarda dels mesos de maig i juny. Tal i com va explicar ahir la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación, “hem sumat diversos projectes que lliguen entre sí amb la idea de revitalitzar la vida al carrer, dinamitzar Sant Celoni a nivell cultural, social i també a nivell econòmic”.  La proposta començarà el dissabte 5 de maig amb la primera tarda de Mostra d'Entitats i acabarà dissabte 23 de juny recuperant la revetlla de Sant Joan a Sant Celoni, concretament a la plaça de la Vila. Gràcies a la implicació de diversos creadors locals, la programació inclou el 1r Festival de Poesia i el 4 t Festival de les Veus.

El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Tardy va assegurar que “des de l'Ajuntament assumim que hem de fer una forta contenció de la despesa, però tenim molt clar que cal revitalitzar el municipi, no ens podem resignar i hem de generar activitat perquè el poble sigui atractiu per la gent que hi viu i per la gent de fora. Sant Celoni és com un centre comecial obert on la gent ha de venir per estar-s'hi, per passejar, per consumir cultura i comerç”.


La Mostra d'Entitats es distribueix en 5 tardes

El canvi més important és la Mostra d'Entitats que es distribuirà en cinc dies a la plaça de la Vila enlloc d'un dissabte tot el dia tal com s'havia fet fins ara. En aquest sentit, la regidora va explicar que “si bé és cert que la Mostra servia per posar en valor el conjunt de les entitats, calia replantejar-se el fet de gastar-se 12 mil euros en un sol dia”. Per això, segons va dir Júlia de la Encarnación “s'ha decidit de forma consensuada amb les entitats provar un nou format que permetrà que totes les entitats puguin estar a la plaça de la Vila, exposar amb més comoditat i visibilitat el que fan i, a més, amb un pressupost de 8 mil euros”.

El 16 de juny, coincidint amb tancament de la Mostra, hi haurà una gran festa amb dos grups de castellers i a la nit el Concert dels Amics de les Arts a l'Ateneu presentant el nou disc Espècies per catalogar.


1r Festival de Poesia i 4t Festival de les Veus

En la línea de promoció de la creació local, la proposta inclou dos festivals: El 1r Festival de Poesia que tindrà lloc el 12 de maig i el 4t Festival de les Veus, el 2 de juny.

Tal i com va explicar, Pau Gener, coordinador del 1r Festival de Poesia, el 12 de maig, “sota la presència del Montseny i el Montnegre, Sant Celoni tindrà el privilegi de reunir algunes de les veus poètiques més remarcables de la llengua catalana, de diferents procedències, edats i estils literaris que a més de ser bons escriptors també són bon recitadors”.  S'esperen noms com Jordi Vintró, Francesc Garriga, Meritxell Cucurella-Jorba, Nú Miret, Esteve Plantada, Blanca Llum Vidal, Enric Casasses, Dolors Miquel i Tomàs Arias.

“En un poble amb una ratio de poetes per metre quadrat tant alta”,  Pau Gener va plantejar el Festival amb voluntat de “crear marca, pel poble i per fora, de manera recíproca i que aconseguim que la gent acabi associant el municipi al Festival”.

Acompanyaran els recitals, petites mostres de cultura local al pati de Can Ramis amb la participació de la Colla Gegantera, Bocs i Cabres, la Colla Bastonera Quico Sabaté i la Colla de Diables de Sant Celoni.

El 2 de juny, a les 9 del vespre, a la Rectoria Vella tindrà lloc el 4t Festival de les Veus que enguany permetrà escoltar i compartir dos grups vocalistes i un duo de cançó amb músiques de tres ètnies diferents. Tal i com va explicar l'organitzadora del Festival, Paca Rodrigo, del Centre Artístic de la Veu INTUÏT, “cada any intentem sorprendre una mica i en aquesta ocasió ens centrem en la barreja d'idiomes, de cants, de cultures de tot arreu amb una clara voluntat de compartir i de motivar”.

El Festival portarà  el cantant de Guinea Bissau Mû i el violoncel·lista Sasha, les seves cançons amb arrels i aromes africans i russos; Todorka, quatre veus femenines que canten música dels Balcans, difícils harmonies vocals, i Actea, divuit veus femenines amb un  repertori de la música popular xinesa i la seva poesia.




No hay comentarios: