¡¡¡ VIVA BORNOS !!!

20 mar 2012

Setmana per la Pau del 19 al 24 de març

Un any més la Coordinadora d’Entitats Solidàries de Sant Celoni organitza la Setmana per la Pau amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre diferents realitats d’injustícia de la societat d’avui. Aquest any, la Setmana per la Pau tindrà lloc del 19 al 24 de març sota el lema CONSUM'ACCIÓ amb l'objectiu de reflexionar sobre el consumisme i les seves conseqüències i sensibilitzar sobre la necessitat de trobar formes de consum conscient i responsable, que donin valor a les persones i no malmetin el medi ambient.  La Coordinadora està formada per 12 entitats i persones voluntàries que treballen en diferents projectes de cooperació i de solidaritat, tant aquí com en altres països. Participa-hi!



Dijous 22 de març a les 21.30 h a OCINE (Centre Comercial Altrium)
Cinefòrum “Comprar, tirar, comprar”
La història secreta de l’obsolescència programada. Documental que va guanyar l’Ondas Internacional de Televisió 2011
Entrada gratuïta

Divendres 23 març a les 7 de la tarda a la Sala Petita de l’Ateneu
Xerrada sobre “El malbaratament d’aliments a Catalunya”
A càrrec de Paco Muñoz Gutiérrez, tècnic de Medi Ambient de la UAB i Màster en Economia

Dissabte 24 de març de 17 h a 20 h a la plaça de la Vila
Festa Solidària amb jocs, tallers, cançons, videclips...
Jocs tradicionals, danses i tallers per descobrir que el consum responsable ens fa més persones.... A més, tots els nens i nenes cantaran una cançó que han après a l’escola. Al capvespre, tothom que vulgui podrà participar en la gravació d’unes imatges que formaran part d’un videoclip de l’entitat Trenkalòs. La realització d’aquest videoclip és per sensibilitzar als joves sobre les conseqüències de les guerres. La història que narra està basada en un fet real: Ana, filla del general serbi Ratko Mladic, es va suïcidar quan va saber les atrocitats que estava cometent el seu pare.

Tallers als centre educatius
Els voluntaris de la Coordinadora d’Entitats Solidàries treballaran amb els infants de primària i els ensenyaran una cançó que diu: les persones són per estimar i les coses per utilitzar (i no al revés!), també faran uns instruments amb material reciclat que portaran a la festa solidària del dissabte a la plaça de la Vila, on es cantarà amb tothom aquesta cançó.
Els joves de secundària, treballaran amb l’entitat Trenkalòs, el perquè del projecte ANA, i del videoclip una part del qual es gravarà el dissabte a la plaça de la Vila.

A la Biblioteca “L’Escorxador” hi podeu trobar una guia de lectura sobre consum responsable.

Organitza:  Coordinadora d’Entitats Solidàries  (Ajuntament de Sant Celoni, Associació Al Madaa- Horitzons, Associació d’Equatorians de Sant Celoni, Associació de senegalesos “Oudiodial”, Càritas, Cor de Maria, Creu Roja, GRIMM, Nicat, Mans Unides, Palau Solidari-Baix Montseny, PROIDE, Trup de Nassos, i persones voluntàries)

Hi col•labora: OCINE i Trenkalòs

No hay comentarios: