El crònut, la nova pasta mig donut migcroissant creada per un pastisser francés de Nova York,
també es fa en una pastisseria de Sant Celoni. Fa un mes, el pastisser Guillem
Lleonart va decidir donar forma de dònut al xuixo de croissant, el pastisset
que havien fet tota la vida a Can Lleonart, des que el seu avi en va crear la
recepta. "És com un xuixo fregit", explica Guillem Lleonart a
l'Ara.cat. S'agafa la massa i es fregeix com si fos un croissant.
Fa un mes, un amic de la família que
viu a Nova York els va explicar la història del pastisser del SoHo que ha
aconseguit revolucionar Manhattan a partir de la seva nova recepta. Va ser
llavors quan els Lleonart van decidir donar forma de dònut al seu xuixo de
croissant. Guillem Lleonart va mirar si la recepta del pastisser de Nova York
Dominique Ansel era com la seva i va comprovar que sí. El 24 de maig penjaven
la foto al seu Facebook, la prova que els veïns de Sant Celoni ja tastaven
crònuts abans que donessin la volta al món. Fins i tot, el forner ja ha
catalanitzat el nom de la pasta i l'escriu 'crònut'.
No hay comentarios:
Publicar un comentario